Var vaksamma mot bedrägerier!

Den senaste tiden har det förekommit många bedrägerier och försök till bedrägerier, både nationellt och här lokalt.

Här berättar Kristina Pålsson, säkerhetsansvarig på Höganäs kommun, och Victoria Norman, kommunpolis i Höganäs, om vilka olika sätt som bedragare kan jobba på och hur du kan skydda dig.

Polisens tre tips för att skydda dig:

  1. Lägg på luren! Det kan vara svårt att göra, men är du misstänksam så avsluta samtalet så fort som möjligt.
  2. Logga inte in! Använd inte bank-ID eller bankdosa om någon ringer upp och ber dig göra det.
  3. Lämna inte ut uppgifter! Lämna för säkerhets skull aldrig ut personnummer, telefonnummer, siffror från bankdoser, lösenord eller liknande.

Bedrägerier kan drabba vem som helst. Bedragarna är experter på detta, så du ska inte skämmas om du har blivit drabbad. Polisanmäl alltid, även om försöket inte lyckades!

Om du ska kontakta polisen eller din bank, leta själv upp telefonnumret. Använd inte något nummer som du får i telefonen.

Sprid gärna den här filmen. Och var vaksamma!

Torsdag 22 februari är det Internationella brottsofferdagen, där man hedrar och stödjer dem som har drabbats av brott. Under dagen, mellan klockan 13.00 och 16.00, kommer Brottsofferjouren att finnas på biblioteket i Höganäs för samtal och råd.

deras hemsida kan du läsa mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om bedrägerier och hur du kan skydda nära och kära mot bedrägerier.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: