Vill du bli Ung i vården – nu är det dags att ansöka

Nu söker vi nya ungdomar i åttan och nian som vill bli Ung i vården och prova på att jobba inom äldreomsorg och funktionsstöd. Samtidigt som du får en inblick i vård- och omsorgsyrket så förgyller du tillvaron för omsorgstagarna.

Arbetet sker under helgerna, lördag och söndag fyra timmar per dag. Du arbetar varannan helg. Arbetsuppgifterna är att ”ge guldkant” på tillvaron på våra särskilda boenden inom äldreomsorgen eller inom funktionsstöd (LSS). Det kan till exempel vara att spela spel, baka, samtala, lyssna på musik eller gå på en promenad tillsammans med omsorgstagare.

Så här ansöker du om att bli Ung i vården

Du som kan söka jobb som Ung i vården ska under våren 2024 gå i årskurs sju eller åtta och vara skriven i Höganäs kommun. Arbetet startar i september och pågår under hela nästa läsår.

Så här går det till att söka:

  • Gå in i e-tjänsten här och gör din ansökan.
  • Vi läser ansökningarna efter hand och kallar till intervjuer.

Skicka in din ansökan här:

Unga i vården - Höganäs kommun (hoganas.se)

Det här är Ung i vården

Ung i vården är ett samarbete mellan Höganäs Omsorg AB och Utvecklingscentrum (UC). Det här blir tredje året med satsningen, som har blivit väldigt lyckad. Den uppskattas av både omsorgstagare och medarbetare på våra särskilda boenden. För ungdomarna är det en möjlighet till arbete och inkomst och att prova på att jobba inom vård och omsorg. Vår förhoppning är att detta ska inspirera fler av kommunens ungdomar att söka sig till vård- och omsorgsyrken.

Här kan du läsa en intervju med Rebecca Hayward Wåckner. Hon arbetar som Ung i vården på Väsbyhemmet. Öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: