Artistsläppet för Mat- och sommarfesten 2024

Medina, Wilmer X, Tjuvjakt och Petra Marklund har alla en sak gemensamt, de gästar Kullahalvön på Mat- och sommarfesten vid Kvickbadet den 15 juni 2024.

- Jag tycker att vi har fått till en bredd i årets artister med musik för alla målgrupper. Det tillsammans med unika smakupplevelser av lokalproducerad mat och dryck från Kullahalvön och ett aktivitetsområde för barn och unga planerar vi i projektgruppen en folkfest som kittlar alla sinnen, säger Josefine Marklund, projektledare för Mat- och sommarfesten.

Med sina över 350 miljoner streams och en samling hits såsom "Miss Decibel", "Där palmerna bor" och den aktuella svensktopplåten "Que sera", kommer Medina att få hela publiken att dansa och sjunga med i varje ton. När Wilmer X, som i år firar otroliga 46 år tillsammans, intar scenen väntar en legendarisk musikalisk resa. Denna ikoniska grupp, banbrytande inom rockmusiken, har präglat generationer av fans med sin unika förmåga att blanda kraftfulla melodier med underfundig finess. När en av Sveriges främsta hiphop-grupper, Tjuvjakt, tar över scenen, bjuds publiken på ett härligt gung. Med sina intensiva beats och explosiva texter kommer de att skaka om hela Kullahalvön. Petra kommer att trollbinda och förföra Kvickbadet med sin musikaliska magi när hon framför sina låtar och när hon sjunger "Händerna mot himlen", som redan har erövrat över 87 miljoner streams, kommer hela publiken sjunga med.

- Årets Mat- och sommarfest har extra fokus på hållbarhet utifrån ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv och vi är stolta över att ha blivit certifierade som ett hållbart event redan förra året. Jag vill därför passa på att uppmana invånare och besökare att planera in att ta cykeln eller åka kollektivtrafik till Kullahalvöns citybeach Kvickbadet i sommar, avslutar Josefine Marklund.

Fakta om Mat- och sommarfesten
Mat- och sommarfesten är ett återkommande evenemang som går av stapeln för femte året 2024. Under festens gång kommer klädbytarevent, utomhuslek och volleybollturnering att äga rum och nytt för i år är att barnpassning kommer att erbjudas. Evenemanget har fri entré och arrangeras av Höganäs kommun i samarbete med Kullahalvöns företagare och föreningar. Mer information om evenemanget finns tillgänglig på Mat- och sommarfestens hemsida www.kullahalvon.com/mat&sommarfest.

Presskontakt
Josefine Marklund, projektledare för Mat- och sommarfesten
Telefon: 042-33 71 08
Mejl: josefine.marklund@hoganas.se
Pressbilder: Pressbilder för Mat- och sommarfesten finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: