Årets mottagare av kommunens idrotts-, kultur- och hederspris

Varje år delar Höganäs kommuns kultur- och fritidsutskott ut kulturpris, idrottspris och hederspris. Nu är 2024 års mottagare utsedda!

Årets kulturpris: Höganäs Filmstudio

Årets kulturpris tilldelas Höganäs Filmstudio för deras engagemang för att bredda filmutbudet i Höganäs. Filmstudion startade 1993 och styrelsen har sedan dess arbetat med att ge höganäsare och besökare intressanta och sevärda filmer av hög kvalitet. Prissumman är på 20 000 kronor.

Årets idrottspris: Tuva Davidsson

Årets idrottspris tilldelas Tuva Davidsson som tävlar i karting. Under 2023 vann Tuva DM i Södra Bilsportsförbundet i sin klass. Tuva fick som enda tjej som pris inom karting på motorsportgalan som hölls i januari i Malmö i år. Utöver att vinna DM vann hon också Rookie Cup och kom totalt fyra i SKCC och femma i KCV, bästa tjej i båda serierna. Prissumman är på 20 000 kronor.

Årets hederspris: Arildkonstnärernas vänner och Berne Andersson

Årets hederspriser tilldelas föreningen Arildkonstnärerna vänner samt eldsjälen och vattenpololedaren Berne Andersson.

Föreningen Arildkonstnärernas vänner tilldelas hederspriset för sitt arbete med boken ”Arildkolonin, konstnärerna i Arild omkring sekelskiftet 1900.

Boken kommer att öka såväl intresse som kunskap om vilken stor betydelse Arild och Mor Cilla hade för många konstnärer på den tiden. Boken kommer att skriva in sig i konsthistorien som en av de framträdande konstnärskolonierna tillsammans med Grez-sur-Loing och Skagen.

Eldsjälen Berne Andersson tilldelas ett hederspris för sitt enorma engagemang för att sprida sporten vattenpolo. Bernes arbete ledde senast till att Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholms U16-lag kammade hem SM-guldet i vattenpolo i Eriksdalsbadet i Stockholm i februari.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: