Med kontorsbussen vill vi förenkla bygglovsprocessen

Med start i mars ger sig bygglovavdelningen sig ut på tur i kommunens byar med kontorsbussen. Här kommer de finnas tillgängliga för att svara på frågor nära dig.

Det kan dyka upp många frågor när du planerar att bygga ut, riva eller ändra din fastighet.

Funderar du kanske på om det krävs bygglov för pool? Vad betyder det egentligen att ditt hus är utpekat i kulturmiljöplanen? Staket eller plank, var går gränsen? Eller hur mycket får du lov att bygga på din tomt egentligen och måste du fråga grannen om du vill bygga till? Behöver du anpassa ditt hem tillexempel ta bort trösklar eller installera en spisvakt?

På vår hemsida hittar du svar på många frågor, personalen i servicecenter erbjuder rådgivning och svar och under måndag - fredag mellan klockan 10.00-11.30 har även bygglovsavdelningen telefontid.

Men nu vill vi göra det ännu enklare för dig att komma i kontakt med oss så passa på att gå till kontorsbussen när bygglovavdelningen ger sig ut i några byar i sommar. Här kan du ställa frågor, få hjälp med e-tjänsten, bolla idéer eller få hjälp att förstå en ritning. Vi hoppas kunna ge dig kunskap och stöd om du går i byggtankar.

De här platserna besöker vi i sommar:

18 maj: Nyhamnsläge, Ica skeppet klockan 10.00-14.00

1 juni: Viken, hamnen klockan 10.00-14.00

19 juni: Mölle, hamnen klockan 10.00-14.00

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: