Välkommen på filmfestival

Personer i Höganäs med funktionsnedsättning har fått erbjudan om att delta i en kurs där de har lärt sig att animera. Nu ställer de ut sina färdiga filmer genom en filmfestival på KKAM.

Projektet heter KUL och står för kreativitet, utveckling och lek. Många av oss slutar utveckla vårt kreativa sinne och glömmer bort att leka och därför startade Christel A Jönsson som är konstnär kursen i animation.

Vad är animation?

Animation kan beskrivas som att göra liv av bilder. Genom att spela upp olika bilder i en hög hastighet ger det en illusion av flyttande rörelser som blir till filmer.

Vilka ställer ut?

På torsdag den 15 juni ställer Linnea, Lina, Ingeborg, Fredrik, Jacob och Leo ut sina filmer för dig att skåda på KKAM. De har varit med på kursen som bestod av 10 träffar och har alla lyckats ta fram egna animationer. Christel A Jönsson har även besökt boende på Plommonvägen, Affären, Bruksgatan och CHA och totalt har de lyckats ta fram 20 korta filmer.

Filmfestivalen är öppen för alla och har 3 olika visningstillfällen under torsdagen. Vi hoppas att du vill komma till en inspirerade miljö och kolla på filmerna!

Visningstider:

Visning 1: 13.00 -13.30

Visning 2: 15.00 – 15.30

Visning 3: 17.00 – 17.30

Var: På KKAM (gamla keramiskt center) Gärdesgatan 4b, 263 39 Höganäs

När: Torsdag 15 juni

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: