Rebecca är Ung i vården på helgerna

Nu söker vi nya ungdomar i åttan och nian som vill vill prova på att jobba inom äldreomsorg och funktionsstöd. Rebecca Hayward Wåckner går i nian och arbetar som Ung i vården på Väsbyhemmet varannan helg.

Vad fick dig att söka för att bli Ung i vården?

– Jag såg det på Facebook och trodde först att det bara var ett jobb på höstlovet, men sen visade det sig att det var hela året. Då tänkte jag att jag får testa, och upptäckte hur kul det är. De äldre blir jätteglada när vi kommer och uppskattar det vi gör. Och det gör att jag blir glad av att gå dit!

Hur var det att komma till ett äldreboende?

– I början fick vi lära oss att vistas där och se hur det fungerar. Jag hade aldrig varit på ett äldreboende förut och tyckte det kändes lite konstigt eftersom man vet att här bor personer som kanske inte har så långt kvar att leva. Men nu har jag lärt känna dem och tycker bara det är roligt att vara med omsorgstagarna.

Hur arbetar du?

– Jag jobbar varannan helg på Väsbyhemmet, fyra timmar om dagen mellan klockan 10 och 14. Det har jag gjort sedan september och kontraktet gäller till juni, men nu har jag fått förlängt över sommaren också.

Hur ser din arbetsdag ut?

– När jag kommer så går jag först en runda för att säga hej och ser så att alla mår bra. Vid den tiden på dagen är det ganska lugnt och jag börjar fixa lite i köket, sen hjälper jag till med maten. Efter det pratar vi och umgås med de äldre, vi kanske spelar ett spel eller bakar en kaka.

Kommer du att jobba inom äldrevården i framtiden, tror du?

– Mitt stora intresse är musik och jag har sökt en gymnasieutbildning på Megamusik i Helsingborg. Så det kanske jag inte kommer att göra. Men det är kul att ha testat och nu vet jag att detta är något som jag kan tänka mig att jobba med om det blir aktuellt.

Nu är det dags för nya unga som ska börja åttan eller nian i höst att ansöka om att bli Ung i vården. Vad är ditt tips till dem?

– Våga testa! Det här jobbet passar fler än man kan tro. Det är bra att vara ganska social och våga ta plats, men även om man är lite blyg så släpper det oftast efter en tid.

Ansök här

Vi har öppnat ansökan för att bli Ung i vården hösten 2024. Du som går i sjuan eller åttan nu och är skriven i Höganäs kommun kan söka. Här kan du läsa mer om Ung i vården och skicka in din ansökan. Öppnas i nytt fönster.

 

Ung kvinna i kök på äldreboende som ska servera mat

Rebecca Hayward Wåckner är Ung i vården på Väsbyhemmet.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: