Höganäs nominerad till årets kvalitetskommun

Höganäs har chansen att utnämnas till Sveriges kvalitetskommun 2023! Kommunen är en av fyra kandidater till utmärkelsen som delas ut på en nationell kvalitetsmässa i slutet av november.

- Det är en riktigt glädjande nyhet som också är ett kvitto på allt det goda arbete våra anställda utför varje dag här i Höganäs, säger Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande.

Utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun har delats ut
sedan 2003. Det är Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), SACO och Hemsö som står bakom priset. Förutom Höganäs kommun är också Arvika, Karlskoga och Ulricehamn nominerade. Den kommun som bedöms ha lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet kommer att ta hem titeln.

En viktig anledning bakom Höganäs nominering är deltagandet i SKR:s Kommunkompassen, som är en övergripande utvärdering av kommunens verksamhet inom åtta områden. Resultatet från Kommunkompassen är sedan länge ett viktigt inslag i kommunens löpande förbättringsarbete.

- Jag är precis som alltid stolt över Höganäs och hoppas att kommunens medarbetare sträcker på sig lite extra och känner detsamma. Vi har under flera år satsat på att utveckla och följa upp kvaliteten på kommunens service och tjänster och att bli nominerad visar hur bra vi är här i Höganäs, säger kommunchef Herman Crespin.

De nominerade kommunerna kommer nu genomgå fortsatta granskningar, som inriktas på resultat, ekonomi och arbetsgivarroll. Vilken kommun som till slut blir Sveriges Kvalitetskommun 2023 bestäms av en jury. Vinnaren kommer att presenteras på Kvalitetsmässan i Göteborg 22–23 november.

Läs mer

SKR:s information om utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun (skr.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges kvalitetskommun på Kvalitetsmässan 2023 (kvalitetsmassan.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Höganäs kommuns kvalitetsarbete: kommunkompassen (hoganas.se)

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: