Silver för Höganäs webbplats i Funkas inkluderingsbarometer

Endast 309 av 1 784 webbplatser som undersöktes i Funkas inkluderingsbarometer klarade samtliga tillgänglighetstester. Höganäs kommuns webbplats hoganas.se var nära ett guld men snubblade på mållinjen. I år blev det en hedrande silverplats.

Syftet med Funkas undersökning som går under namnet Inkluderingsbarometern är att skapa en gemensam bild av hur den digitala tillgängligheten mognar och prioriteras inom offentlig sektor. Målet är att ge verksamheterna inom sektorn ett verktyg för att se både hur de själva utvecklas, och hur de utvecklas i förhållande till andra.

I år testades 1 784 webbplatser inom offentlig sektor. 82,68 % av dessa visade sig ha ett eller flera tillgänglighetsfel. Hoganas.se klarade sig bra i undersökningen med endast ett tillgänglighetsfel. Tillsammans med 171 andra organisationer fick webbplatsen silverrankning.

Nästa år siktar vi på guld

Anna Pihlqvist som är tillgänglighetssamordnare i kommunen är stolt över silverplaceringen, men undrstryker att arbetet med digital tillgänglighet är något som man ständigt måste arbeta med:

– Vi är måna om att vår hemsida ska vara tillgänglig och användbar för alla. Vi är alltid intresserade av att få återkoppling från användare kring önskade förbättringar. Nu kommer vi att jobba vidare med att förbättra hemsidan och rätta till det tillgänglighetsfel vi har identifierat. Nästa år satsar vi på att nå Guld-nivå och ha en webbplats helt utan anmärkningar.

Kommunen kommer även att påbörja ett projekt för att underlätta för personer som har behov av insatser från funktionsstödet. Tanken är att de på ett enkelt sätt ska få information som rör deras situation. I projektet jobbar kommunen tillsammans med en referensgrupp för att utveckla funktionen tillsammans med användare.

Mer information om Funkas Inkluderingsbarometer och Höganäs tillgänglighetsarbete hittar du på:

Funkas inkluderingsbarometer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Så här skapar vi ett Höganäs för alla

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: