Examensfirande för specialistutbildade medarbetare

Nu har vi fått två nya specialistsjuksköterskor, fyra nya stödpedagoger och 19 specialistundersköterskor i Höganäs Omsorg. Under våren tog de sin examen och den 8 september samlade vi dem allihop i Stadshuset för att fira.

- Jag är väldigt stolt över att vi har kunnat ge så många den här möjligheten att studera på arbetstid. Och det är fantastiskt bra av dem att ha kunnat kombinera jobb och studier. Det finns ett stort kompetensbehov i framtiden och de hjälper oss att höja kvalitén i verksamheten. Genom att de blir handledare så kommer detta att gynna alla våra medarbetare och omsorgstagare, säger Camilla Lindgren, affärsområdeschef för äldreomsorgen.

Undersköterskorna har till exempel specialiserat sig inom områden som psykiatri, demens och välfärdsteknik. Vid examensfirandet fick alla presentera sitt examensarbete för kolleger och chefer. Det handlade om ämnen som samverkan kring patienter med psykisk ohälsa, digigrehab, lågaffektivt bemötande och vad de anhöriga behöver när deras närstående flyttar in på särskilt boende.

- Nu ska vi ta vara på deras examensarbeten och använda kunskapen i våra verksamheter.

Läs intervjun med Sofie, en av de nya specialistundersköterskorna:

Möt Sofie - en av våra nya specialistundersköterskor – Höganäs kommun (hoganas.se)

 

examen specialistundersköterskor HOAB
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen