Höganäs – vinnare av Sveriges Kvalitetskommun!

Höganäs har varit med tävlat om utmärkelsen Sveriges Kvalitets­kommun. Den 21 november avgjordes det och vi kan stolt berätta att Höganäs kommun är den ärofyllda vinnaren!

Från vänster: Johan Ingvarson (MP), Lennart Nilsson (S), Peter Schölander (M), Herman Crespin (kommunchef)

Från vänster: Johan Ingvarson (MP), Lennart Nilsson (S), Peter Schölander (M), Herman Crespin (kommunchef)

– Jag kan inte med ord beskriva hur oerhört stolt jag är över att vara kommunchef i Höganäs. Vilken kommun, vilka medarbetare och vilken ära att ta hem titeln Sveriges Kvalitetskommun, säger Herman Crespin kommunchef i Höganäs.

Höganäs kommun har under de senaste åren fått många utmärkelser som visar att kommunen ligger i topp bland landets kommuner. Det bekräftas ännu en gång när Höganäs i hård konkurrens jämförs med andra kommuner och värderas utifrån kvalitet och dessutom tar hem förstapriset.

– Vi gjorde det! Vinsten är ett kvitto på allt det goda arbete som alla medarbetare dagligen gör. Jag är enormt stolt över att vara Höganäsare och stolt över att vara kommunstyrelsens ordförande i Sveriges bästa kommun, säger Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har under flera år satsat på att utveckla och följa upp kvaliteten på kommunens service och tjänster och detta visar hur bra vi faktiskt är i Höganäs, avslutar kommunchef Herman Crespin.

Juryns motivering i sin helhet:

Höganäs är en kommun som med fokus på resultat och effektivitet levererar hög kvalitet till medborgare och företag i kommunen inom alla områden. Man utmärker sig särskilt väl inom omsorgsområdet. Kommunen visar på en god ekonomi och har en tydlig styrmodell med hög nivå av systematik i uppföljning och analys.

Med utgångspunkt i visionen ”Väl värt att investera i” och med en tillåtande organisationskultur där man vågar testa att göra saker på nya sätt, är man väl förberedd att ta sig an framtidens utmaningar. Höganäs har erhållit utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2023 i hård konkurrens och är en värdig vinnare av priset som är en skulptur av konstnären Ernst Billgren.

Priset delades ut av Palle Lundberg, vd Sveriges Kommuner och Regioner. Nominerade till utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2023 var också Arvika kommun, Karlskoga kommun och Ulricehamns kommun.

Utmärkelsen delades ut under Kvalitetsmässan i Göteborg

Bakom nomineringarna står Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Kvalitetsmässan samt fackförbunden Saco och Vision. Vinnaren av titeln Sveriges Kvalitetskommun bestämdes av en jury. Steg ett för att vara nominerad är att medverka i Kommunkompassen, det har Höganäs gjort och fått högsta poäng någonsin.

Här kan du se vad Höganäs monter på mässan var baserad på.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: