Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton äger rum den 30 april och du kan fira dagen vid ett majbål i flera av kommunens byar. Om du vill elda själv är det viktigt att följa de regler som finns. Vi vill bidra till en trygg valborgsmässoafton och kommer därför ha personal ute som nattvandrar. Om du vill bidra till en trygg valborg är du varmt välkommen att delta.

I vår evenemangskalender hittar du information om byaföreningar som anordnar valborgsmässofirande. Klicka på byarna nedan för att se tid och plats:

Eldning utomhus

Vid planering av ett majbål ska du ta hänsyn till avstånd till byggnader, vindriktning och vindstyrka samt bålets storlek. Eldning inte får ske vid eldningsförbud eller vindhastigheter över 10 m/s.

Brandsläckningsutrustning ska finnas lättillgänglig på platsen. En person ska dessutom utses som ansvarar för att bevaka elden. Den ansvarige ska se till att elden släcks senast klockan 24.00.

Mer information om vad du ska tänka på vid ett majbål hittar du på vår hemsida: Eldning utomhus

Det finns även restriktioner kring vad du får elda på din egen tomt som du som villaägare kan läsa om på vår hemsida: Eldning av trädgårdsavfall

Bidra till en trygg valborg

Vill du bidra till en trygg valborg för kommunens ungdomar? Följ med oss ut och nattvandra. Nattvandrarna från samtliga områden i kommunen kommer tillsammans med kommunens ungdomssamordnare, säkerhetssamordnare, elevhälsan, förebyggandeteamet och mobila fritidsledare med fältinriktning ta sig runt i kommunen under valborgsmässoafton.

Du som invånare är välkommen att följa med ut och nattvandra. Anmäl gärna ditt deltagande till någon av byarnas nattvandrare inför så vi har möjlighet att ta med jackor till alla deltagande. Vi samlas på räddningstjänstens gård i Höganäs klockan 18.00 tisdagen den 30 april. Oavsett om du kan vara med en timme, två timmar eller hela kvällen är ditt deltagande värdefullt för våra ungdomar!

- Vi ser att detta är ett tillfälle då många unga använder alkohol. Det kan vara en stökig och orolig kväll. För att våra ungdomar ska må bra behöver vi vara så många vuxna ute som möjligt och möta dem. Att du visar omtanke och deltar är betydelsefullt för kommunens ungdomar, säger kommunens säkerhetsansvariga Kristina Pålsson.

Anmäl gärna ditt deltagande via mejl till jonstorp@nattvandring.nu, lerberget@nattvandring.nu eller hoganas@nattvandring.nu.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: