Sommarjobb för ungdomar

Går du i årskurs 9, eller i första eller andra året på gymnasiet? Bor du i vår fantastiska kommun? Är svaret "ja" på båda frågorna? Bra, för det är det enda vi kräver för att du ska ha möjlighet att söka våra kommunala sommarjobb. Låt oss skapa sommarminnen ihop!

Vi riktar oss speciellt till dig som avslutar årskurs 9 i grundskolan eller går i första eller andra året på gymnasiet. För att söka behöver du vara folkbokförd här i Höganäs, och vi prioriterar särskilt de som ännu inte har haft möjligheten att prova på ett sommarjobb inom kommunen.

Ta chansen att skapa minnen och erfarenheter i en välkomnande miljö. Vi ser fram emot att välkomna dig till Höganäs kommun och dela en givande sommar tillsammans!

Sommarjobb kommer att kunna sökas från slutet av januari med sista ansökningsdag 31 mars 2024. Du hittar mer information under lediga jobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När du skriver din ansökan, ta chansen att låta din personlighet lysa igenom! Vi vill lära känna dig och vad som gör dig entusiastisk. Om du har tidigare erfarenheter, dela gärna med dig av dem och gör bilden av dig själv så tydlig som möjligt. Nedan hittar du exempel på vad din ansökan kan inkludera.

Personligt brev: Berätta för oss vem du är och vad som inspirerar dig. Motivera varför du vill tillbringa sommaren med oss och dela gärna dina framtidsplaner.

Utbildning: Beskriv vilket program du går på gymnasiet eller om du har genomfört andra utbildningar efter grundskolan.

Arbetslivserfarenhet: Dela med dig av tidigare jobb, sommarjobb, extrajobb, praktik eller annan arbetslivserfarenhet. Eller kanske du hjälpt en granne med gräsklippningen? Om du inte har arbetat tidigare, var inte rädd för att skriva "inte arbetat tidigare". Vi uppskattar ärlighet och ser potentialen i varje individ.

Glöm inte att nämna om du tidigare har haft sommarjobb inom kommunen. Vi ser fram emot att lära känna dig genom din ansökan och att utforska möjligheterna tillsammans i Höganäs kommun!

Då 200 ungdomar ska anställas kommer vi att utgå från de val du gjort i din ansökan när vi matchar till de olika jobben. Till vissa jobb kallas du på intervju till andra får du ett erbjudande om arbetsplats. I båda fall behöver vi ett svar från dig om du vill ha platsen eller inte eller om du kan komma på intervjun den tid du fått. Du kontaktas via mail som kommer från rekryteringssystemet och de mailen kan hamna i skräpposten så håll även koll där veckorna efter ansökningstiden gått ut.

När alla platser är fördelade kommer vi löpande ge besked via mejl eller telefon till samtliga sökande, vare sig du fått jobb eller inte.

Om du byter mejladress eller telefonnummer efter du gjort ansökan, glöm inte meddela oss det!

Inte fått något svar? Titta i din skräppost, ibland kan det hamna där!

Sommarjobben anordnas i perioder om 3 veckor. Välj vilken period du helst vill arbeta i slutet av din ansökan.

Möt våra sommarjobbare 2023

Strandvärd, bibliotekarie eller kanske trygghetsvärd? Möjligheterna är många. Ta del av tre berättelser från ungdomar som har sommarjobbat i kommunen under 2023. Kanske är det något av dem som passar just dig?

Willhelms sommarjobb - bibliotekarie

Gillar du att läsa och tycker om när det är tyst och lugnt? Då kanske jobbet som bibliotekarie hade passat dig. Willhelm berättar vad han fick hitta på när han sommarjobbade på Höganäs bibliotek.

Läs mer

Isaks sommarjobb - strandvärd

Gillar du att ge god service och samtidigt ha ögon i nacken? Då kanske jobbet som strandvärd hade passat dig. Isak berättar om sitt sommarjobb på Kvickbadet.

Läs mer

Vianas sommarjobb - trygghetsvärd

Är du bra på att lyssna och att rycka in där det behövs? Då kanske jobbet som trygghetsvärd hade passat dig. Ta del av Vianas berättelse från hennes sommarjobb på ett trygghetsboende.

Läs mer

Kontakta oss

Har du funderingar så kan du kontakta Höganäs Utvecklingscentrum.

Marie Tidedal
Telefon: 073-435 73 92

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: