Lär känna oss

Vilka är Höganäs kommun egentligen? Vårt svar är att vi är arbetsgivaren som står för både hjärta och viss kaxighet. Det kan tyckas att dessa två är varandras motpoler. Det tycker inte vi. Vi är tvärtom övertygade om att de tillsammans är en vinnande kombination.

Lär känna oss

Med hjärta...

Att arbeta med hjärtat handlar om att skapa positiva relationer genom vänlighet och empati. Hjärtliga personer är toleranta och respekterar olikheter genom att försöka förstå andras behov och känslor och agera därefter. Vi fastnar inte i byråkratiska sakfrågor utan engagerar oss för det gemensamma uppdraget. Det som handlar om att ge den bästa servicen till våra invånare.

...och viss kaxighet

Vi är en arbetsgivare som uppmuntrar mod och en viss kaxighet. Med kaxighet menar vi inte arrogans, utan modet att utmana det som verkar svårt eller näst intill omöjligt. Här släpper vi loss vår inre kaxighet och uppnår resultat som förändrar framtiden.

För byråkratiskt kan bli tråkigt

Att vara byråkratisk är som att vara regelbokens bästa vän, alltid redo att följa den till punkt och pricka. Men, låt oss vara ärliga, det kan bli rätt tråkigt och ineffektivt i längden. Ibland behöver vi en nypa byråkrati för att upprätthålla ordning och rättvisa, men överdrivet fokus på regler kan snabbt bli tråkigt. Vi föredrar att vara flexibla och kreativa. Det är så vi tillsammans når resultat och främjar innovation.

Kommunikation & koncerntanke

Vårt motto är enkelt: "kommunikation och koncerntanke". Vår kultur är enhetsöverskridande, dynamisk och öppen. Den bygger på sammanhållning, samarbete och samverkan. Vi strävar efter att arbeta gemensamt med sakfrågor, problem och lösningar. När vi samarbetar på jobbet, blir våra individuella insatser som pusselbitar i en större bild. Vi fyller i varandras luckor och kompletterar varandras styrkor. Vi tror på att hålla kommunikationslinjerna öppna och se till att alla är med på tåget.

Sen måste vi få skryta lite till, våra engagerade medarbetare har hjälpt till att sätta Höganäs på kartan i väldigt många nationella och lokala rankingar. Och här kommer något riktigt häftigt: våra medarbetarundersökningar visar att folk älskar att jobba här. De stannar länge och ger oss höga betyg år efter år.

Liten film om våra ledord

Därför ska du jobba hos oss

Oavsett vad du behöver så hjälper vi dig att hitta balans i din vardag.

Väx hos och med oss

Uppåt, eller kanske åt sidan? Du bestämmer hur du vill utvecklas hos oss.

Nyfiken på att veta mer?

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: