Därför ska du jobba
hos oss

Livet går upp och ner, eller hur? Just nu kanske du hänger mycket på gymmet, om några år kanske du jonglerar jobbet med att hämta och lämna barnen och senare kanske semestern blir viktigare. Oavsett vad du behöver, finns vi här för att hjälpa dig att hitta balans i din vardag.

Flexibla arbetstider, möjlighet till distansarbete, olika sätt att träna, inspiration till att äta bättre och förstärkt föräldrapenning. Det är några av de delar vi kan stötta dig med vilket gör att du kan fokusera, utvecklas och få en bättre och roligare arbetsdag.

För att du ska må bra länge

Vi prioriterar ett förebyggande arbetsmiljöarbete och gör allt vi kan för att du ska känna dig säker och trygg på jobbet. Berätta för oss vad du behöver för att få ihop vardagen – vi gör vårt bästa för att underlätta för dig. Vi vill göra varje dag lite enklare för alla medarbetare. Därför har vi tagit fram förmåner som underlättar din vardag. Ditt arbetsliv blir också mycket roligare om du har ork och mår bra.

Som anställd i Höganäs kommunkoncern har du rätt till vissa förmåner. Du omfattas av kollektivavtal som beskriver de anställningsvillkor och förmåner parterna kommit överens om för vår bransch. Utöver detta finns en rad initiativ och förmåner som arbetsgivaren valt att investera i för att skapa en motiverande, hållbar och utvecklande miljö för dig att arbeta i.

I Höganäs kommun är vi av den uppfattningen att en balans mellan arbete och privatliv är nödvändigt för att trivas och för att få vardagen att gå ihop. Om verksamheten tillåter försöker vi förlägga våra möten tidigast klockan 09.00 och senast klockan 15.00 för att medarbetare kanske vill träna, har barn som ska hämtas/lämnas eller husdjur som behöver omtanke. Våra liv ser olika ut och alla ska ha möjlighet att kunna lyckas med föreningen arbete och privatliv.

I många verksamheter har vi flextid för att möjliggöra att kunna arbeta mer när man behöver men också kunna arbeta mindre när det passar.

Vi vill att du ska känna dig trygg och därför omfattas samtliga medarbetare i Höganäs kommun av avtalsförsärkringar. En avtalsförsäkring är en anställningsförmån som bestäms i ett kollektivavatal mellan arbetsmarknadens parter. Du som är anställd har automatiskt de försäkringar som parterna har kommit överens om:

  • AGS - KL försäkrar vid sjukdom
  • TFA - KL försäkrar vid arbetsskada
  • TGL - KL försäkrar vid dödsfall
  • KOM - KL vid arbetslöshet

Ibland blir livet inte riktigt som man tänkt sig. Därför finns möjlighet till kostnadfri ekonomisk rådgivning till medarbetare som en av våra förmåner. Tillsammans kan vi hitta varaktiga lösningar.

Visste du att Höganäs kommun blivit utsedd till en av Sveriges ekonomiskt mest välskötta kommuner? Höganäs kommun har en god och välordnad ekonomi. Det gör att du får en trygg anställning i en stabil organisation. Som medarbetare får du en tydlig bild av vad du är med och jobbar för och vad ditt ansvar är. Vi har regelbundna arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal där både verksamhetens och individens mål diskuteras. Och självklart har vi kollektivavtal.

Semesterlagen ger dig rätt till 25 semesterdagar per år. I Höganäs kommun får du dessutom ytterligare sex semesterdagar från det år du fyller 40 år och ytterligare en dag det året du fyller 50 år.

Höganäs kommun erbjuder även möjligheten att växla semesterdagstillägget mot fler lediga dagar (oavsett ålder) förutsatt att det finns en överenskommelse med ditt fackförbund och att du har en semestertjänst som varar minst ett helt kalenderår.

Hos oss får du som medarbetare friskvårdsbidrag på 2 000 kronor per kalenderår. På skatteverkets hemsida ser du vilka aktiviteter du kan få bidrag för.

Ditt friskvårdsbidrag gäller på en rad olika aktiviteter som till exempel massage, motionsdans, kostrådgivning, golf, ridning, gym och mycket mer. Utöver friskvårdsbidraget uppmuntrar vi till aktivitet och rörelse genom att ha en friskvårdskoordinator som samordnar kampanjer med konstadsfri träning, föreläsningar, lotterier och övriga tävlingar.

Förutom friskvårdsbidraget finns också kostnadsfria gympapass, yogapass (både digitala och fysiska), spinningpass och mindfulnesspass. Dessutom har du möjligheten att förgylla dina tisdagar med att sjunga i kommunkören, det är bra för både själ och kropp.

Tillsvidareanställda inom Höganäs kommun har de senaste åren erbjudits möjligheten att hyra en cykel/elcykel genom ett förmånligt bruttolöneavdrag. Att välja cykel som transportmedel är bra både för miljön och ur ett hälsoperspektiv. Avtalet gäller i 3 år, därefter finns möjligheten att köpa cykeln till ett marknadsanpassat pris eller lämna tillbaka cykeln. Just nu planeras en ny upphandling.

Det finns även möjlighet att hyra miljöbilar enligt samma princip som för cyklarna.

Höganäs kommun ger ett föräldrapenningtillägg till dig när du blir föräldraledig. Tillägget motsvarar 10 procent av din kalenderdagslön. För att få tillägget ska du ha haft en sammanhängande anställning i kommunen minst 365 dagar före ledigheten.

I ett flertal yrken i kommunen är det möjligt att gå ifrån en stund och besöka blodbussen när den är på besök i Höganäs. På så vis har du möjlighet att göra en god gärning.

Höganäs kommun har mottagit utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2023. Så, jobbar du i Höganäs får du en arbetsgivare som andas kvalité. Sveriges Kvalitetskommun delas ut vart annat år av Kvalitetsmässan. Utmärkelsen ges till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet.

Höganäs kommun är en framtidsfokuserad kommun som vågar pröva nya idéer och metoder. Inom alla våra förvaltningar och bolag pågår det olika utvecklingsprojekt. Fördelen med vår storlek är att du i ditt jobb får nära till både ledning och politik, vilket gör samarbete och förankring av idéer enklare. Med fokus på medborgarna, medarbetarna och att ständigt utveckla organisationen gör vi tillsammans Höganäs väl värt att investera i.

Kommunen har två ideella föreningar för anställda i Höganäs kommun. HÖG-trycket är en personalförening som arbetar för gemenskap och friskvård. HÖG-trycket har även en golfsektion som anordnar aktiviteter för kommunens golfare.

Konstföreningens syfte är att sprida intresse och kunskap om olika konstnärer och konstarter samt ge möjlighet till god konst för en liten kostnad.

Vi har även ett teaterombud som hjälper till med beställning av biljetter till reducerat pris på Helsingborgs stadsteater.

För att bevara och förbättra hälsan hos våra medarbetare har vi i Höganäs kommun rökfri arbetstid. Vi tror att rökfria miljöer främjar både din, dina kollegors och kommuninvånarnas hälsa.

Vi sätter årligen av pengar till din tjänstepension som ett komplement till den allmänna pensionen. Du kan själv bestämma vilket försäkringsbolag som ska förvalta din tjänstepension, om du vill spara i en traditionell pensionsförsäkring eller i en fondförsäkring samt om du vill ha återbetalningsskydd. 2023 höjs grundavsättningen till tjänstepension, från 4,5 % till 6 %.

Löneväxling
Hos oss har alla tillsvidareanställda möjlighet att löneväxla till pension. Att löneväxla till pension innebär att du som anställd, genom avdrag av bruttolönen, avstår lön som istället betalas in till ditt pensionssparande.

I Höganäs firar vi gärna - både våra framgångar i verksamheterna och när våra medarbetare fyller jämnt. Vi firar också anställda med lång och trogen tjänst (25 år och 40 år) och de som väljer att gå i pension.

Höganäs kommun ingår i ett större sammanhang där gemensamt lärande och utveckling står i fokus. Familjen Helsingborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett samarbete mellan 11 kommuner och syftet med samarbetet är att driva frågor som är gemensamma för hela regionen. Exempelvis har Höganäs kommun tillsammans med Familjen Helsingborg upphandlat återkommande och väldigt uppskattade ledarutbildningar, både för nya och mer erfarna chefer.

Verksamhetsidé
Syftet med vårt arbete är att driva gemensamma frågor som gynnar regionen. Vår verksamhetsidé är att samarbeta för tillväxt, effektivitet och utveckling i kommunerna.

Vision
Vår vision är att Familjen Helsingborg år 2020 upplevs som en sammanhängande stad och är en av norra Europas mest kreativa och inkluderande regioner.

Samarbetsområden
Inom Familjen Helsingborg samarbetar vi inom ett 40-tal olika områden. Dessa är bland annat infrastruktur, näringsliv, lärande, öppenhet och inkludering och miljö. Andra områden är samhällsplanering, socialtjänst, boende, trygghetsfrågor, kultur, räddningsverksamhet och HR. Samarbetet bedrivs i nätverk med representanter från kommunerna.

Väx hos och med oss

Uppåt, eller kanske åt sidan? Du bestämmer hur du vill utvecklas hos oss.

Sök våra lediga jobb

Vi är alltid på jakt efter nya samhällsbyggare. Har du passionen så har vi jobbet.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: