Utmärkelser till våra medarbetare

Vi vill ge tillbaka till våra medarbetare genom att belöna goda insatser. Varje år kör vi en prisfest där vi delar ut troféer och lyfter medabetare som är goda föredömen. Vi utser årets medarbetare, ledare och årets uppväxlare. 2023 adderar vi en ny twist, årets innovatör. För vi vet hur man hyllar medarbetare som står ut i mängden!

Till årets medarbetare, ledare och innovatör är det kollegor som nominerar internt medan det till årets uppväxlare är kommunens invånare och företag som nominerar kandidater utifrån upplevd service, bemötande och ökad kvalitet.

Uppmärksamma goda insatser ger stolta och engagerade medarbetare. Vinsten varierar från pengar till kompetensutveckling till bonus på lönen.

Årets medarbetare: Tanja Bosnjak, kock – Nyfiket, stadshuset.

Nominering: En medarbetare som utför sina arbetsuppgifter med bravur. Alltid varm och tillmötesgående och med ett leende på läpparna. Hon står för kvalitet och flexibilitet. Hon är en ovärderlig medarbetare, serviceminded hela vägen och gör alltid sitt yttersta och till och med det lilla extra för oss. Hon möter oss varje morgon med ett leende på läpparna och gör så att man får en bra start på arbetsdagen.​

Hon är alltid trevlig, hjälpsam, lösningsfokuserad och bidrar i allra högsta grad till en god stämning. Dessutom har hon utvecklat yrket enormt mycket genom att på eget initiativ baka färskt bröd och ljuvliga kakor utan konstiga tillsatser. ​Hon är fantastisk!

Årets ledare: Emma Nilsson, fritidschef.

Nominering: Hon stöttar och entusiasmerar, och ger samtidigt ett stort förtroende och tillit till vår förmåga att lösa våra uppdrag på bästa sätt. Men när man fastnar och behöver hjälp att komma vidare finns hon alltid där och kan coacha oss till att hitta bra lösningar. Hon följer upp, återkopplar och är alltid en trygghet att luta sig mot. Samtidigt har hon skinn på näsan när det behövs – är rak, tydlig och prioriterar klokt. Dessutom är hon osjälvisk och kan se "the greater good" – koncerntanken. ​

Hon är verkligen en bra och stark ledare. Hon vågar tänka stort och inspirerar oss att göra det samma. Hon ser inte bara till att vi gör vårt jobb, utan även att vi utvecklas och mår bra. Hon bygger upp vårt team och stärker oss genom att uppmuntra och lita på oss. Just tilliten till att vi kan och får lov att prova oss fram gör det till en arbetsplats som man tycker om att gå till.

Det fina med henne är att det alltid känns som om man kan prata med henne. Hon har alltid tid att lyssna och prata om det behövs. Dessutom är hon verkligen intresserad av vår hälsa och hur vi mår. Om vi blir sjuka eller behöver hjälp, finns hon där för att stötta oss och hjälpa oss på vägen. Hon är också fantastisk på att koppla ihop olika personer och funktioner för att hitta nya bra samarbeten. Hon åstadkommer på så vis en organisk arbetsplats – precis så som vi som kommun behöver arbeta för att möta de skiftande utmaningar vi möts av – med fokus på utfallet för invånarna. Hon är inte bara en chef. Hon är en vägledare som ser vårt bästa och hjälper oss att nå våra mål. Vi är så stolta över att ha henne som vår chef. Hon är en klippa, en diamant!

Årets innovatör: Linda Macke, utredningsstrateg.

Nominering: Denna medarbetare har ett högt engagemang och driv i ständiga utveckling av ny teknik och nya idéer för att underlätta och förbättra vardagen för hennes kollegor och vårdtagare. Hon har varit inblandad i flera IoT-lösningar (sängövervakning, dörrsensorer, kylskåpsövervakning, QR kod för vårdtagare).

Denna vilja att hitta nya arbetssätt kombinerat med ett väldigt trevligt sätt att bemöta alla hon arbetar med gör att hon är årets innovatör.

Årets uppväxlare: Anna Ahlberg, integrationshandledare, och Kristina Pålsson, säkerhetsansvarig.

Nominering: De här två medarbetarna har tillsammans fått nyanlända kvinnor att engagera sig i Nattvandrarna, som ett led i kvinnornas integration i samhället. Genom att kvinnorna har nattvandrat har de fått träna på det svenska språket, men också fått en inblick i hur ungdomars liv i Sverige ser ut. Ett uppdrag som uppskattats mycket av kvinnorna.

Integration kan se ut på många olika sätt – detta är ett sätt. Dessa två medarbetare har hittat ett nytt sätt för kvinnorna att ta del av det svenska samhället samtidigt som kvinnorna känner att de gör skillnad.

Årets uppväxlare: Hemvården centrum

Årets medarbetare: Bodil Nordin

Årets ledare: Therese Norrman Persson

Årets uppväxlare guld: Helen Håkansson, stödpedagog Daglig verksamhet

Årets​ uppväxlare silver: Carina Wahlberg, boendestödjare Vuxenenheten

Årets uppväxlare brons: Johan Bringle, näringslivsutvecklare

Årets medarbetare: Jens Stålhandske, fastighetsförvaltare

Årets uppväxlare guld: Linda Franzon, kultur- och fritidsförvaltningen

Årets​ uppväxlare silver: Martin Svensson, "Fixar-Malte", socialförvaltningen/Höganäs Omsorg AB

Årets uppväxlare brons: Servicecenter, kommunledningskontoret

Årets medarbetare: Agnes Eklund, Höganäs Energi

Årets uppväxlare guld: Janne Eneroth, utbildningsförvaltningen och Gunilla Elversson Winterqvist, socialförvaltningen

Årets​ uppväxlare silver: bygglovsavdelningen, samhällsbyggnadsförvaltningen

Årets uppväxlare brons: gata/parkenheten, markbyggnadsavdelningen

Årets medarbetare: Yvette Thorén, socialförvaltningen

Därför ska du jobba hos oss

Oavsett vad du behöver så hjälper vi dig att hitta balans i din vardag.

Väx hos och med oss

Uppåt, eller kanske åt sidan? Du bestämmer hur du vill utvecklas hos oss.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: