Prao för grundskoleelever

Gör din prao hos oss i Höganäs kommun - här finns massor med olika arbeten för dig att lära dig mer om. Och vi är nyfikna på dig!

Syftet med prao är att du får lära dig om hur det är att ha ett jobb, se olika arbetsmijöer och testa en rad arbetsuppgifter. Kanske hjälper din praoplats dig att komma på vad du skulle vilja jobba med i framtiden? Om du vill praoa i Höganäs kommun så pratar du med din studie- och yrkesvägledare som hjälper dig med information och vem du ska kontakta. Kontaktuppgifter hittar du under din skolas sida.

Andra samverkansprojekt i
grundskolan:

Utöver prao finns det andra sätt genom vilka du kan få en insyn i arbetslivet. Här nedan ser du alla samverkansprojekt som vänder sig till dig som är elev i grundskolan.

Ung Ekonomi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Work Walk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arbetsmarknadskunskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
PRAO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla elever i årskurs åtta i Höganäs kommun har praktik. Praktik underlättar elevernas framtida yrkesval, tillför ämnesundervisningen nya perspektiv och ger stöd för inlärningen. PRAO ökar elevernas kunskap om arbetslivet och dess krav och möjligheter samt bidrar till ökad självkännedom och självinsikt hos eleverna. Vill du vara med och visa upp din arbetsplats för framtidens arbetskraft? Klart du vill!

Kontakta Karolina Juhlin via nedan formulär.
Att ta emot en Praoelev, se film: Att ta emot en praoelev -
Läs mer om prao här: Så funkar praoVid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: