Information om coronavirus (covid-19)

Nu gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19.

Information om coronavirus (covid-19)

Nu gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19.

Projekt och kurser

Kultur- och fritidsförvaltningen erbjuder, i samarbete med föreningslivet i Höganäs kommun, under 2021 olika kurser för dig som vill komma igång med en ny fritidsaktivitet, träffa nya bekantskaper, skaffa hälsosamma vanor och komma igång med träningen.

Kontakta gärna Linda Franzon på Höganäs kommun om du vill veta mer om våra olika projket och satsningar.

SPF seniorerna och kultur- och fritidsförvaltningen bjuden in alla seniorer i Höganäs att delta i en mängd olika aktivteter. Välj vad som passar dig i programmet som finns här.

Vid frågor kontakta Linda Franzon på Höganäs kommun.

Längs uppmärkta leder i Kullabygden har kultur- och fritidsförvaltningen placerat ut diamanter med QR-koder. Dessa ”diamantslingor” kallar vi naturbadspromenader. QR-koderna kan du ”skanna” och läsa in med din smartphone – på så sätt får du information om platsen du befinner dig
på och om djuren och naturen. Slingorna har skapats för att främja hälsa, fysisk aktivitet och kunskap. Än så länge finns en naturbadspromenad i Lerbergsskogen och en i Ärtan och Bönan. Snart finns naturbadspromenader även i Jonstorp och i Vikenparken.

Du kan gå promenaderna på egen hand, men vi erbjuder också guidade rundor där vi kombinerar promenad med styrkeövningar eller liknande. Håll utkik efter dessa aktiviteter i evenemangskalendern.

Läs mer om våra vandringsleder här.

Vill du veta mer så kontakta Linda Franzon.

Behöver du slappna av eller stanna upp? Har det blivit för mycket? Har du ”kört över” dig själv och dina egna gränser? Glömt bort dig själv? Varit med om något jobbigt och behöver läka och hitta din kraft igen? Eller är du utmattad, nyligen blivit sjuk, eller sjuk sedan länge? Kämpar du med återgång till arbete?

Stämmer detta in på dig så kan du be din läkare att ordinera Fysisk Aktivitet på Recept och delta i detta projekt. Kursen är kostnadsfri.

Med hjälp av lugna aktiviteter så som avslappningsövningar, andningsövningar, mindfulness, mediyoga, Yoga Nidra, läkande promenader i naturen, skogsbad, styrkande övningar, föreläsningar eller samtal, stöttar vi dig på din väg utifrån där du befinner dig idag. Helt utan krav på prestation.

Vill du veta mer så kontakta Linda Franzon på linda.franzon@hoganas.se.

Höganäs Senior Sportchallenge är en satsning som Höganäs kommun gör för våra seniorer. Syftet är att deltagarna ska behålla eller få bra kondition och vara starka psykiskt och fysiskt och må bra! Vi träffas en gång i veckan i 12 veckor, alla aktiviteter är utomhus och du väljer vilka aktiviteter du vill vara med på genom att anmäla dig via vår e-tjänst.

Aktuell kurs startade den 18/2, men det går bra att hoppa in även efter kursstart. Kursen är kostnadsfri.

Vill du veta mer så kontakta Linda Franzon på linda.franzon@hoganas.se.

Sidansvarig: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: