Projekt och kurser

Kultur- och fritidsförvaltningen erbjuder, i samarbete med föreningslivet i Höganäs kommun, olika kurser för dig som vill komma igång med en ny fritidsaktivitet, träffa nya bekantskaper, skaffa hälsosamma vanor och komma igång med träningen.

Är du senior och vill ha en höst fylld med spännande och roliga upplevelser? Är du nyfiken på hur du kan ge lite extra glädje till någon medmänniska? Då är VIP SENIOR det perfekta programmet för dig!

Under 10 härliga veckor kommer du att vara en del av en grupp om 20 seniorer. Tillsammans kommer vi att prova på en rad exklusiva och roliga aktiviteter. Men det bästa av allt är att du också kommer att få chansen att göra något positivt för vårt samhälle genom att ge av din tid till äldre seniorer som har bidragit till att bygga upp vår stad och land.

Varje tisdag mellan kl.10-12 kommer du att få tillbringa tid tillsammans med andra VIP-deltagare på ett av våra seniorboenden. Du kommer inte utföra något vårdarbete, bara dela med dig av din tid och medmänsklighet.

På torsdagar mellan kl.10-12 väntar en fantastisk upplevelse varje vecka. Vi kommer att smaka på Sveriges bästa glass, dansa, ta en exklusiv rundtur i Widdings Villa, forma konst i leran på KKMA, sjunga och skapa vackra blomsterarrangemang. Höganäs har så mycket att erbjuda, och vi bjuder på allt! Det enda du behöver ge är din tid och ditt engagemang.

Programmet startar den 3 oktober och avslutas den 7 december. Det är en unik möjlighet att göra hösten minnesvärd och meningsfull.

Skynda dig och säkra din plats innan de tar slut! Du behöver inte vara ensam i höst - kom och var med oss i VIP SENIOR! Det kommer att bli en höst att minnas.

VIP SENIOR är fullbokad!

Vill du veta mer kontakta Anja Birgmann Tjornestig

Är du senior och vill komma igång med lite kulturella vanor? Uppleva och kanske prova nya saker? Träffa andra seniorer, fika och lära dig mer om kultur och vad Höganäs kommun, föreningar och kulturutövare erbjuder? Då är höstens nya satsning något för dig!

Du som deltar får prova på många olika sorters aktiviteter.

Du som deltar får prova på många olika sorters aktiviteter inom den kulturella arenan.

Kulturutmaningen genomförs med stöd från Stiftelsen Gripen.

Kulturutmaningen är fullbokad!


Vill du veta mer eller ställa dig på kö kontakta Henrik Rasmusson

”Hälsopeppen” är ett projekt för barn i årskurs 5–7. Där får barnen prova många olika idrotter/rörelseformer på ett roligt och prestigelöst sätt. Vi pratar hälsa runt mat, fysisk aktivitet, återhämtning, socialgemenskap och mental hälsa.
Projektet vänder sig till barn och tonåringar som längtar efter ett sammanhang och vill hitta nya kompisar. Vi vill möta upp och stötta barn och ungdomar som behöver hjälp att stärka sin fysiska och psykiska självkänsla. Att de via kraftfull samverkan fångas upp, lotsas vidare till kul aktiviteter och meningsfull fritid.

Vill du veta mer kontakta Linda Franzon på linda.franzon@hoganas.se.

Senior sport school är en satsning som Höganäs kommun gör för våra seniorer. Syftet är att deltagarna ska behålla eller få bra kondition och vara starka psykiskt och fysiskt och må bra! Kursen innehåller allt från föreläsningar om skadeförebyggande träning till fysiska aktiviteter i samarbete med det lokala föreningslivet.

Vill du veta mer så kontakta Linda Franzon

Längs uppmärkta leder i Kullabygden har kultur- och fritidsförvaltningen placerat ut diamanter med QR-koder. Dessa ”diamantslingor” kallar vi naturbadspromenader. QR-koderna kan du ”skanna” och läsa in med din smartphone – på så sätt får du information om platsen du befinner dig
på och om djuren och naturen. Slingorna har skapats för att främja hälsa, fysisk aktivitet och kunskap och kunnat möjlighgöras med stöd av Stiftelsen gripen. Det finns en uppmärkt slinga i Lerbergsskogen, i Ärtan och Bönan, i Jonstorp, på Hillelstorp och i Vikenparken.

Läs mer om våra vandringsleder här.

Vill du veta mer så kontakta Linda Franzon.

”Nyckeln till fritid” är ett projekt för att hjälpa familjer och barn som kommer från andra länder att hitta meningsfulla fritidsaktiviteter här i Höganäs.

Vår målsättning med projektet är att ta fram en samverkansmodell för att alla nyanlända barn och ungdomar som blir anvisade eller flyttar till Höganäs kommun ska erbjudas en introduktion till kultur-och fritidslivet i Höganäs. Vi vill också lära oss av och ta tillvara på deras erfarenheter och engagemang. Kommunen vill arbeta utifrån att alla barn har rätt till en meningsfull fritid.

Vill du veta mer kontakta Ibrahim

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: