Navigeringssystem Kwenda

För att ge stöd att hitta rätt i centrala Höganäs testar vi just nu ett navigeringssystem. Appen heter Kwenda och är utvecklat för att underlätta orienteringen för synskadade, men kan med fördel också användas av personer oavsett kognitiva svårigheter eller andra funktionsvariationer.

Syftet med detta navigeringssystem är att förbättra orienteringsmöjligheterna i centrala Höganäs och erbjuda stöd och självständighet till personer med olika funktionsförmågor. Utplacerade sändare kommunicerar till appen var användaren befinner sig. Och med hjälp av både text och bilder samt upplästa instruktioner ger appen stöd att hitta rätt. Denna teknik har aldrig tidigare använts utomhus i en stadsmiljö på detta sätt, vilket gör det extra spännande att se om vi i Höganäs kommun kan uppfylla de förväntade fördelarna. 

För att säkerställa kvaliteten och effektiviteten av navigeringssystemet planerar vi att genomföra en längre testperiod. Under denna period kommer systemet att utvärderas noggrant för att bedöma om det uppnår de förväntade effekterna och möter användarnas behov. 

Höganäs Kommun uppmuntrar invånarna och allmänheten att delta genom att ge feedback och synpunkter på systemet. Genom att samarbeta och tillsammans göra skillnad kan vi skapa en mer inkluderande och tillgänglig miljö för alla invånare i Höganäs.

Ladda ner appen KWENDA redan idag och hjälp oss att utvärdera systemet. För närvarande är det endast möjligt att ladda ner appen på en Iphone. 

För mer information vänligen kontakta: 

Anna Pihlqvist, anna.pihlqvist@hoganas.se

Magnus Svederberg, magnus.svederberg@hoganas.se  

Om Kwenda

KWENDA är ett system för information och guidning. Små fyrar sänder ut signaler som mobilen tar emot. Med den informationen kan mobilen räkna ut ungefär var man befinner sig. Med appen kan användaren få hjälp att hitta till olika platser, även om man inte kan se.

Ladda ner appen KWENDA redan idag och hjälp oss att utvärdera systemet. För närvarande är det endast möjligt att ladda ner appen på en Iphone. 

Här kan du läsa mer: Information och Navigering - inne och ute - MAWINGU

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: