Flytta till Tornlyckan

Tornlyckan växer fram bit för bit. En del bostäder är redan byggda och andra är på gång att bli klara eller börja byggas. På denna sida kan du läsa mer om vilken typ av bostad som byggs och vilken entreprenör som står bakom dem. Kontakta entreprenören om du vill veta mer om bostäderna.

Bostadsrätter och radhus – Derome

Visionsbild på lägenhetshus. Grafik.

Derome ska bygga bostadsrätter och radhus. Totalt blir det 17 lägenheter i bostadsrättsform i brf Krukmakaren samt 7 radhus i äganderättsform. Bostäderna kommer att finnas i storlekar mellan 40-92 kvm med 2-4 rok. Radhusen är något större i storlek, 137 kvm i två plan och 5 rok.

Bostäderna började säljas 9 februari 2021 och har ett beräknat inflyttningsdatum hösten 2022. Radhusen började säljas den 11 februari 2021 och har ett beräknat inflyttningsdatum vår/sommar 2022.

Mer information

Bostadsrätter och hyresrätter – GBJ Bygg

Visionsbild av byggnad. Grafik.

GBJ Bygg bygger bostäder på Tornlyckan! I dagsläget planerar vi för 23 ytsmarta bostadsrätter och 36 hyresrätter fördelat på tre punkthus. Tillträdet beräknas till kvartal 4 2023.

Välj mellan 1-3,5 RoK och 34-72 kvm. Bostäderna är ljusa och samtliga har en balkong eller uteplats. Hiss finns i huset så man når enkelt samtliga våningsplan.

Mer information

Bostadsrätter – Granitor

Granitor ska bland annat bygga 38 lägenheter i bostadsrättsform i brf Vyn. Bostäderna kommer att finnas i storlekar mellan 40-92 kvm med 1-4 rok. Alla lägenheter kommer att ha inglasade balkonger. Försäljning pågår och beräknad inflyttning till våren 2023.

Mer information

Hyresrätter – Hylén fastigheter

Hylén fastigheter bygger 36 hyreslägenheter på fint söderläge i Tornlyckan. Många höga fönster och ljus inredning bidrar till ljus och rymd i lägenheterna. Fönstren i vardagsrummen går från golv till tak och öppnar upp mot djupa balkonger/uteplatser. På innergården finns en skyddad uteplats med bord och bänkar, en täckt cykelparkering och parkeringsplatser förberedda för elbilar.

Kvarteret Hösten 1 kommer att bestå av två miljöcertifierade byggnader, 4 respektive 5 våningar höga. De får ljusa tegelfasader och förses med solceller och värmepumpar för låg energiåtgång. De minsta lägenheterna är ettor på 35 kvadratmeter, de största är treor på 69 kvadratmeter och tvåorna är på 50 kvadratmeter.

Uthyrningen startar december 2022, och inflyttning är beräknad till sommaren 2023.

Mer information

Bostadsrätter – Nordr

Visionsbild på byggnad. Grafik.

Nordr ska bygga bostadsrätter intill den blivande mötesplatsen på Tornlyckan – Framtidsplatsen. Alléhusen består av två femvåningshus med vardera 24 lägenheter som alla är utformade för att erbjuda maximal funktion och bekvämlighet, med smarta lösningar för varje kvadratmeter och gott om förvaring.

Välj mellan ett till fyra rum och kök och 40 till 103 kvadratmetrar. Pris från 1 250 000 kr och planerad inflyttning sommaren 2023. Lägenheterna inreds med Nordrs inredningskoncept som ger en röd tråd genom bostadens alla rum, du väljer mellan stilarna Äng, Fjäll och Fjord. Lägenheterna började säljas i juni 2021.

Mer information

Seniorlägenheter och radhus – Riksbyggen

Riksbyggen är med i utbyggnaden av Tornlyckan - för närvarande planeras för 35 Bonum seniorlägenheter och 17 radhus i varierande storlek.

I Bonumlägenheterna kan ni välja mellan 2 -4 rok, alla med möjliga generösa balkonger och uteplatser. Radhusen finns i storlekarna ca 104 – 140 kvm där de flesta radhusen har sin egen tomt i härligt söderläge.

Planerad säljstart är första och andra kvartalet 2024. Tillträdet beräknas preliminärt till andra kvartalet 2026.

Mer information

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: