Information om coronavirus (covid-19)

Nu gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19.

Information om coronavirus (covid-19)

Nu gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19.

Öppna förskolan

I Höganäs finns en öppen förskola – en naturlig mötesplats där barn kan leka med andra barn. Här kan även du som vuxen träffa andra föräldrar och diskutera frågor med personalen och också få råd och stöd om du behöver det.

Just nu genomför vi våra aktiviteter digitalt.

Råd och stöd till dig som förälder

Vi kan ge familjen råd och stöd i föräldraskapet samt ökad kunskap om barns utveckling. Familjens Hus vill att vuxna och barn tillsammans med personalen ska utforma och ta aktiv del i verksamheten. Du kan komma på tider som passar dig, utan att vara inskriven eller anmäld och det är dessutom avgiftsfritt.

Chef: Åsa Lerviken
Adress: Polhemsgatan 3, 263 37 Höganäs

Just nu genomför vi våra aktiviteter digitalt.
Måndagar, 10–10:30:
Musik och rörelse med Mimmi Morot.
Onsdagar, 10–10:30: Babystund med sång och rytmik.
Torsdagar, 10–10.30: Babymassage, uppstart vecka 10. Anmäl ert intresse till oss!
Fredagar, 10–10:30: Sagostund.

För att delta skickar du ditt namn och din mailadress till glantanfamhus@hoganas.se. Klicka in på länken någon minut före klockan 10 då aktiviteten startar. Tänk på att ha din mikrofon avstängd. Om du väljer att ha din kamera på betyder det att vi och andra deltagare kan se dig och ditt barn. När du anmäler dig till våra aktiviteter hanteras dina uppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.

Varje vardag erbjuder vi också något som kallas Föräldratelefon, och detta klockan 12:30–14:30. Föräldratelefon innebär att du har möjlighet att ringa oss på 042-33 73 54 med frågor och funderingar som rör allt kring livet med barn.

Skulle det vara upptaget går det bra att skicka sms eller kontakta oss via glantanfamhus@hoganas.se, vi återkommer så fort vi kan. Vi som jobbar här på öppna förskolan är utbildade pedagoger och har tystnadsplikt.

Under rådande omständigheter gällande covid-19, för att begränsa smittspridningen, genomför vi kurser digitalt i spädbarnsmassage.

Spädbarnsmassage

Du får lära dig att ge ditt barn en kärleksfull beröring, som kan ge positiva effekter för relationen barn förälder. Vi träffas fem gånger cirka 1-11/2 timmar.
Kursavgift: 100 kronor inklusive massageolja och kompendium.
För att delta skickar du ditt namn och din mailadress till glantanfamhus@hoganas.se.


I normala fall hade vi även erbjudit kurser i:
Aktiva småbarnsföräldrar

För dig som har små barn, 1-4 år, finns ett program som förmedlar basfärdigheter i föräldraskapet och ger konkreta verktyg och tekniker för en respektfull fostran. Vi träffas tre gånger/tre timmar på kvällstid.
Kursavgift: 100 kronor, kursbok 275 kronor.

Aktivt föräldraskap

Till dig som har barn i åldern 4-12 år. Du får lära dig ett förhållningssätt för att bygga upp berikande relationer i din familj. Vi diskuterar och byter erfarenheter och kunskaper som gör det lättare för dig som förälder att vägleda dina barn till trygga och nöjda individer. Vi träffas sex kvällar, tre timmar per gång. Kursavgift: 100 kronor, kursbok 275 kronor.

Hjärt- och lungräddning

I samverkan med Räddningstjänsten erbjuder vi en kväll (18.30-21.30) där du får lära dig livräddande första hjälp till barn 0-8 år. Kursen hålls på räddningstjänsten, men anmälan görs till oss på öppna förskolan, glantanfamhus@hoganas.se.
Kursen kostar 100 kronor som du betalar när du kommer till räddningstjänsten.

Sidansvarig: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: