Öppna förskolan

I Höganäs finns Gläntan, en öppen förskola. En naturlig mötesplats där barn kan leka med andra barn. Här kan även du som vuxen träffa andra föräldrar, diskutera frågor med personalen och få råd och stöd.

Aktuellt just nu

Gläntans öppna förskola har stängt vecka 29-30 (19-31 juli 2021)

Vecka 31 den 2 augusti 2021 har vi öppet igen. Se öppettider nedan.

Måndagar:
09:00–12:00 alla åldrar, sång och dans med Mimmi Morot kl 10:00.
13:00–16:00 Babyöppet, sångstund klockan 14:00.
Tisdagar:
13:00–16:00 alla åldrar, lek och stoj 
Onsdagar:
09:00–12:00 Pappor och barn alla åldrar.
13:00–16:00 Alla vuxna och barn, lek och skoj.
Torsdagar:
09:00–12:00 Babyöppet, sångstund med Vio klockan 10:00.
Fredagar:
09:00–12:00 Alla åldrar, sagostund klockan 10:00.

Råd och stöd till dig som förälder

Vi kan ge familjen råd och stöd i föräldraskapet samt ökad kunskap om barns utveckling. Familjens Hus vill att vuxna och barn tillsammans med personalen ska utforma och ta aktiv del i verksamheten. Du kan komma på tider som passar dig, utan att vara inskriven eller anmäld och det är dessutom avgiftsfritt.

Chef: Åsa Lerviken
Adress: Polhemsgatan 3, 263 37 Höganäs

Under rådande omständigheter gällande covid-19, för att begränsa smittspridningen, genomför vi kurser digitalt i spädbarnsmassage.

Spädbarnsmassage

Du får lära dig att ge ditt barn en kärleksfull beröring, som kan ge positiva effekter för relationen barn förälder. Vi träffas fem gånger cirka 1-11/2 timmar.
Kursavgift: 100 kronor inklusive massageolja och kompendium.
För att delta skickar du ditt namn och din mailadress till glantanfamhus@hoganas.se.

För att delta skickar du ditt namn och din mailadress till glantanfamhus@hoganas.se. Klicka in på länken någon minut före klockan 10 då aktiviteten startar. Tänk på att ha din mikrofon avstängd. Om du väljer att ha din kamera på betyder det att vi och andra deltagare kan se dig och ditt barn. När du anmäler dig till våra aktiviteter hanteras dina uppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.

Coaching

Känns det ibland att du som förälder "bara tjatar", "mitt barn lyder aldrig", "vi blir bara ovänner hela tiden". Kanske behöver du hjälp att bryta gamla mönster? Eller bara någon som lyssnar och ger stöd?

Du får gärna prata med oss på Gläntan, vi är pedagoger och har tystnadsplikt, det går bra att boka en tid. Boka kostnadsfritt via 042-33 73 54 eller glantanamhus@hogans.se 

Vår utbildning baseras på Jesper Juuls föräldrastöd, aktivt föräldraskap och lösningsfokuserad coachning med ideer och utvecklingstankar från Schill coaching.

I normala fall hade vi även erbjudit kurser i:
Aktiva småbarnsföräldrar

För dig som har små barn, 1-4 år, finns ett program som förmedlar basfärdigheter i föräldraskapet och ger konkreta verktyg och tekniker för en respektfull fostran. Vi träffas tre gånger/tre timmar på kvällstid.
Kursavgift: 100 kronor, kursbok 275 kronor.

Aktivt föräldraskap

Till dig som har barn i åldern 4-12 år. Du får lära dig ett förhållningssätt för att bygga upp berikande relationer i din familj. Vi diskuterar och byter erfarenheter och kunskaper som gör det lättare för dig som förälder att vägleda dina barn till trygga och nöjda individer. Vi träffas sex kvällar, tre timmar per gång. Kursavgift: 100 kronor, kursbok 275 kronor.

Hjärt- och lungräddning

I samverkan med Räddningstjänsten erbjuder vi en kväll (18.30-21.30) där du får lära dig livräddande första hjälp till barn 0-8 år. Kursen hålls på räddningstjänsten, men anmälan görs till oss på öppna förskolan, glantanfamhus@hoganas.se.
Kursen kostar 100 kronor som du betalar när du kommer till räddningstjänsten.


Sidansvarig: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: